SERVICE

Van veelgestelde vragen tot handleidingen, op deze pagina vind je alles wat je nodig hebt met betrekking tot service gerelateerde vragen over onze producten.

Via onderstaand menu navigeer je direct naar het gewenste onderdeel.

Dealerportaal

Wil je reserve onderdelen bestellen of uitgebreidere documentatie inzien? Ga dan naar ons Dealerportaal.

Dakkoffers

Veelgestelde vragen

Welk type dakkoffer moet ik kiezen?

De keuze van het type dakkoffer is afhankelijk van het gebruik. Houdt in ieder geval rekening met de volgende zaken:

  1. Wat zijn de afmetingen van de bagage die u met dakkoffer wilt gaan vervoeren?
  2. Wat is het gewicht van de bagage die u wilt vervoeren?
  3. Hoeveel bagage past er in een dakkoffer?
  4. Welk model auto heeft u en welk type dakkoffer past daar op? 
Wat zijn de afmetingen van de bagage die u met de dakkoffer wilt gaan vervoeren?

Gaat u regelmatig op skivakantie of bent u dit in de toekomst van plan, dan kunt u beter kiezen voor een langere box. Voor koffers, campingspullen e.d. is een kortere dakkoffer voldoende.

Wat is het gewicht van de bagage die u wilt vervoeren?

De maximale belading van een dakkoffer is 50-75 kg (afhankelijk van het model dakkoffer). De door de autofabrikant voorgeschreven daklast van uw auto (zie het instructieboekje van de auto voor het exacte gewicht) mag nooit worden overschreden. Houd er rekening mee dat u het gewicht van de dakdrager plus het gewicht van de dakkoffer en het gewicht van de belading bij elkaar op moet tellen en dit totaal dus niet de maximale toegestane belading mag overschrijden.

Hoeveel bagage past er in een dakkoffer?

Autodakkoffers zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar. Maak dus voordat u overgaat tot het kopen van een dakkoffer een lijst van alle spullen die u zeker in de koffer kwijt moet kunnen. U vindt dakkoffers met extra bagageruimte tussen de 300 en 530 liter.

Welke dakkoffer is geschikt voor mijn auto?

De keuze van een dakkoffer is tevens afhankelijk van het soort auto dat u bezit. Bijvoorbeeld welke koffer qua design het beste bij uw auto past. En er zijn verschillen in de manier van het openen van de koffers. zo zijn er dakkoffers die te openen zijn vanaf de achterkant, dakkoffers die te openen zijn vanaf de zijkant (rechts) en dakkoffers die de mogelijkheid bieden de koffer aan beide zijkanten te openen. Dit feit in combinatie met het soort auto kan een grote rol spelen bij het monteren en beladen van de dakkoffer. Een dakkoffer die aan de achterkant te openen is kun je van beide zijkanten en van de achterkant van de auto laden. Een dakkoffer die van de zijkant(en) te openen en te beladen is, heeft als voordeel dat de laadopening groter is.

DOCUMENTEN / DOWNLOADS

Fietsendragers

Veelgestelde vragen

Welke fietsendrager moet ik kiezen?

De keuze van het type fietsendrager is afhankelijk van het aantal fietsen dat u wilt vervoeren. Wat het gewicht is van de fietsen die u wilt vervoeren. En of u een 7 of 13 polige stekker nodig heeft.

Hoeveel fietsen kan ik vervoeren met een Hapro fietsendrager?

Hapro heeft een ruim assortiment aan fietsendragers. Met Hapro’s familiedrager de Hapro Atlas Active vervoert u tot maar liefst vier fietsen. De vertrouwde Hapro Atlas Premium is goed voor het vervoeren van maximaal drie fietsen en met de Hapro Atlas XFold vervoert u zeker 2 fietsen.

Wat is het gewicht van de fietsen die u wilt vervoeren?

De maximale belading van een Hapro fietsendrager is 30-60 kg (afhankelijk van het model fietsendrager). De door de autofabrikant voorgeschreven trekhaaklast (zie kentekenbewijs of instructieboekje van de auto voor het exacte gewicht) mag nooit overschreden worden.

Kan ik de kofferbak openen zonder mijn fietsen er af te halen?

Bijna alle Hapro fietsendragers zijn kantelbaar. De fietsendragers hebben een kantelhoek van 59-79° (afhankelijk van het model fietsendrager). Het is bij veel auto’s mogelijk om de kofferbak te openen zonder de fietsendrager van de trekhaak af te halen. Helaas kunnen wij dit niet voor elk voertuig garanderen.

Wat is het verschil tussen een fietsendrager met een 13-polige aansluiting en een fietsendrager met een 7-polige aansluiting?

Het verschil tussen een 7- en 13-polige aansluiting is dat fietsendragers met een 13-polige aansluiting beschikken over extra functies. Denk hierbij aan achteruitrijverlichting en mistachterlicht.

DOCUMENTEN / DOWNLOADS

Dakdragers

Veelgestelde vragen

Past iedere dakdrager op mijn auto?

Het bevestigingssysteem van de Hapro Cronos dakdragers past nagenoeg op iedere dakreling, maar dit is altijd afhankelijk van het type. Verschillende types zijn geschikt voor verschillende typen auto's en dakreling. Raadpleeg onze Hapro Cronos voertuig-specificatielijst om te zien welke dakdrager geschikt is voor jouw auto. 

Luxura - Professionele bruining

DOCUMENTEN / DOWNLOADS

Hapro - Particuliere bruining

Veelgestelde vragen

Hoe krijgt mijn huid een bruine teint?

Tijdens het zonnen worden je huidcellen aangespoord om pigment te produceren. Dit gebeurt om het weefsel dat direct onder de huid ligt te beschermen tegen de effecten van UV-straling. Pigmentcellen maken het kleurende melanine aan: een stof die de huidcellen beschermt tegen verbranding. Het bovenste laagje van de huid wordt dikker en kleurt bruin. Hoe sterker de huid van nature is gepigmenteerd, hoe beter deze bestand is tegen de werking van ultraviolet licht. Jouw huidtype, de mate waarin je huid reeds pigment heeft opgebouwd en hoelang de huid aan het UV-licht heeft kunnen wennen, bepalen hoe lang je van de zon kunt genieten zonder te verbranden.

Waar moet ik aan denken voordat ik onder de zonnebank ga?
  1. In de gebruiksaanwijzing van je apparaat vind je een huidtypetabel. Bepaal aan de hand van deze tabel welke huidtype je hebt en houdt de bijbehorende sessietijd aan.
  2. Verwijder sieraden, cosmetica en parfum. In sommige medicijnen en schoonheidsproducten komen stoffen voor die in combinatie met zonnebaden, ongewenste reacties kunnen oproepen. Ook andere stoffen hebben soms een soortgelijk effect. In de gebruiksaanwijzing van je apparaat tref je een opsomming aan van een aantal stoffen die kunnen reageren met UV-stralen. Raadpleeg eerst deze lijst alvorens je gaat zonnen.
Moet ik mijn zonnesessies opbouwen?

Zowel bij zonnen in de buitenzon als bij het zonnen onder een zonnebank doe je er goed aan de sessies rustig op te bouwen. Doordat zonnebanklampen net als de natuurlijke zon zowel UVA-licht (directe pigmentatie) en UVB-licht (indirecte pigmentatie en huidverdikking) geven, kan de zonnebank gebruikt worden om de huid voor te bereiden op een zonvakantie of het nieuwe buitenseizoen. Door de huid niet ineens, na maanden weinig zonlicht, lang bloot te stellen aan zonlicht, verminder je de kans op heftige reacties zoals verbranding of een zonneallergie. Het meest ideaal is het, wanneer de huid rustig kan wennen aan UV-licht. Met een zonnebank kan dat heel goed, omdat de sessietijd exact kan worden afgestemd op je eigen huidtype en je de sessies naargelang de bruining van je huid kunt opbouwen. 

Is UV-licht van de zon hetzelfde als UV-licht van de zonnebank?

Eén van de grootste misverstanden wat betreft de zonnebank is dat het licht uit de lampen totaal anders is dan het zonlicht buiten. De moderne zonnebanklampen geven net als de natuurlijke zon een combinatie van UVA én UVB. Filters voorkomen dat er UVC uit de lampen komt, zoals buiten de ozonlaag voor de zon als filter fungeert. De sterkte van de zonnebanklampen is te vergelijken met de kracht van de middagzon in het Middellands Zeegebied. In tegenstelling tot de zon buiten, is het bij de zonnebank-lampen altijd duidelijk hoeveel zonlicht er op de huid terecht komt. Hierdoor kun je verantwoord genieten van de zon, zonder te verbranden.

Verbruikt een zonnebank veel stroom?

Een zonnebank verbruikt relatief weinig stroom. Een zonnebank met bijvoorbeeld 10 lampen van 100 Watt verbruikt tijdens een bruiningssessie van een half uur slechts 0,5 kWh. Ter vergelijking: een wasmachine heeft voor een wasbeurt op 90 graden gemiddeld 2 kWh aan energie nodig.

DOCUMENTEN / DOWNLOADS

Seecret - Huidverbetering

Veelgestelde vragen