HAPRO

wellness solaria

Voor een gezonde teint en ontspannen wellness beleving

Zonlicht als pure ontspanning

Ontdek Hapro zonneapparatuur en ervaar de ontspannen werking van licht. Geniet van een optimale wellness ervaring in de privacy van je eigen huis met een zonnebank of zonnehemel die perfect past bij jouw wensen.

collagen sun

Huidverzorging en bruining ineen
voor een ideale mix van schoonheid en welzijn

X3_vrijstaand
Hapro Collagen Sun_vrijstaand

Het innovatieve Collagen Sun assortiment is voorzien van een geavanceerd lichtconcept. De voordelen van rood licht en UV-licht gecombineerd, resulteren in een ideale mix voor schoonheid en welzijn. Het rode licht stimuleert de aanmaak van collageen en elastine, waardoor de elasticiteit en soepelheid van de huid toeneemt en de huid steviger wordt. Het rode licht bevordert tevens de doorbloeding wat het bruiningsproces intensiveert. In combinatie met een lichte UV-dosis resulteert dit in excellente bruiningsresultaten.

wellness solaria

Voor iedere ruimte, voor iedere wens

LUXE WELLNESS ERVARING

Met een Hapro zonnebank geniet je in de privacy van je eigen huis van een heerlijk groot bruiningsoppervlak, gebruiksvriendelijke bediening en professionele lichttechnologie. Voor een ontspannen full-body wellness ervaring, een prachtige bruine teint en een gezonde vitamine D boost.

Picture 077

RUIMTEBESPAREND ZONNEN

Hapro zonnehemels bieden optimale flexibiliteit en ligcomfort, zonder dat je inlevert op ruimte. Na de bruiningssessie zet je de hemel eenvoudig weer terug in de ruimtebesparende rustpositie. Ideaal wanneer je slechts beperkt de ruimte hebt.

INKLAPBAAR EN COMPACT

Geen ruimte voor een zonnebank? Een inklapbare zonnehemel is het perfecte alternatief. Snel en gemakkelijk uit te klappen en net zo snel weer in compacte vorm in te klappen, waarna je hem eenvoudig opbergt in een kast of onder het bed.

MINIZON VOOR JE GEZICHT

Het hele jaar door een stralende teint op gezicht, decolleté en schouders? Haal de zon in huis met een Hapro gezichtsbruiner; een gebruiksvriendelijk en compact apparaat voor een prachtig bruiningsresultaat.

Vergelijk en maak de beste keuze

vind een verkooppunt
bij jou in de buurt

verantwoord en veilig zonnen

Kies voor zonnige zekerheid! Al onze Hapro zonneapparatuur voldoet aan de strengste regels op het gebied van veiligheid en heeft het CE keurmerk. Daarnaast zijn onze apparaten zorgvuldig ontwikkeld volgens de nieuwste normen voor bruiningslampen. Zo ben je gegarandeerd van een verantwoorde zon bij je thuis!

Let bij het gebruik van bruiningsapparatuur altijd op dat je de sessietijd hanteert die overeenkomt met je huidtype. Deze informatie, een huidtype tabel en een sessietijden tabel, staan vermeld in de gebruiksaanwijzing. Na het bepalen van je huidtype, kun je aan de hand van de sessietijden tabel precies aflezen hoe lang je per sessie verantwoord kunt zonnen.

Twee jaar garantie

Niet dat je die nodig zult hebben. Hapro stelt hoge eisen aan materialen en productieprocessen. Alles wordt grondig gecontroleerd om aan de strikte productienormen te voldoen. Hierdoor kan Hapro een uitstekende kwaliteit van alle producten garanderen.

Heb je hulp nodig?

Meer weten?
Bekijk veelgestelde vragen

Hoe krijgt mijn huid een bruine teint?

Tijdens het zonnen worden je huidcellen aangespoord om pigment te produceren. Dit gebeurt om het weefsel dat direct onder de huid ligt te beschermen tegen de effecten van UV-straling. Pigmentcellen maken het kleurende melanine aan: een stof die de huidcellen beschermt tegen verbranding. Het bovenste laagje van de huid wordt dikker en kleurt bruin. Hoe sterker de huid van nature is gepigmenteerd, hoe beter deze bestand is tegen de werking van ultraviolet licht. Jouw huidtype, de mate waarin je huid reeds pigment heeft opgebouwd en hoelang de huid aan het UV-licht heeft kunnen wennen, bepalen hoe lang je van de zon kunt genieten zonder te verbranden.

Waar moet ik aan denken voordat ik onder de zonnebank ga?
  1. In de gebruiksaanwijzing van je apparaat vind je een huidtypetabel. Bepaal aan de hand van deze tabel welke huidtype je hebt en houdt de bijbehorende sessietijd aan.
  2. Verwijder sieraden, cosmetica en parfum. In sommige medicijnen en schoonheidsproducten komen stoffen voor die in combinatie met zonnebaden, ongewenste reacties kunnen oproepen. Ook andere stoffen hebben soms een soortgelijk effect. In de gebruiksaanwijzing van je apparaat tref je een opsomming aan van een aantal stoffen die kunnen reageren met UV-stralen. Raadpleeg eerst deze lijst alvorens je gaat zonnen.
Moet ik mijn zonnesessies opbouwen?

Zowel bij zonnen in de buitenzon als bij het zonnen onder een zonnebank doe je er goed aan de sessies rustig op te bouwen. Doordat zonnebanklampen net als de natuurlijke zon zowel UVA-licht (directe pigmentatie) en UVB-licht (indirecte pigmentatie en huidverdikking) geven, kan de zonnebank gebruikt worden om de huid voor te bereiden op een zonvakantie of het nieuwe buitenseizoen. Door de huid niet ineens, na maanden weinig zonlicht, lang bloot te stellen aan zonlicht, verminder je de kans op heftige reacties zoals verbranding of een zonneallergie. Het meest ideaal is het, wanneer de huid rustig kan wennen aan UV-licht. Met een zonnebank kan dat heel goed, omdat de sessietijd exact kan worden afgestemd op je eigen huidtype en je de sessies naargelang de bruining van je huid kunt opbouwen. 

Is UV-licht van de zon hetzelfde als UV-licht van de zonnebank?

Eén van de grootste misverstanden wat betreft de zonnebank is dat het licht uit de lampen totaal anders is dan het zonlicht buiten. De moderne zonnebanklampen geven net als de natuurlijke zon een combinatie van UVA én UVB. Filters voorkomen dat er UVC uit de lampen komt, zoals buiten de ozonlaag voor de zon als filter fungeert. De sterkte van de zonnebanklampen is te vergelijken met de kracht van de middagzon in het Middellands Zeegebied. In tegenstelling tot de zon buiten, is het bij de zonnebank-lampen altijd duidelijk hoeveel zonlicht er op de huid terecht komt. Hierdoor kun je verantwoord genieten van de zon, zonder te verbranden.

Verbruikt een zonnebank veel stroom?

Een zonnebank verbruikt relatief weinig stroom. Een zonnebank met bijvoorbeeld 10 lampen van 100 Watt verbruikt tijdens een bruiningssessie van een half uur slechts 0,5 kWh. Ter vergelijking: een wasmachine heeft voor een wasbeurt op 90 graden gemiddeld 2 kWh aan energie nodig.